Ameliyatsız yüz germe uygulamaları cerrahi işlem olmadan yüzdeki sarkma ve kırışıklıkların düzeltilmesini sağlayan yöntemlerdir. Bunlar cihazlarla yapılabildiği gibi cilde bazı maddelerin enjeksiyonu şeklinde de yapılabilir. Bu tekniklerin en büyük avantajı işlem sonrasında sosyal hayata hemen dönülebilmesidir. Bunun yanında genel anestezi alınmıyor olması, ameliyata bağlı olabilecek yan etkileri taşımıyor olması da başka avantajlarıdır. Uygulamalar esnasında cilt ve ciltaltı dokunun yenilenmesi sağlanarak yaşlanma etkileri de geciktirilmiş olur.
Cilt altına enjeksiyon yapılarak uygulanan ameliyatsız yüz germe dolgu maddesi enjeksiyonları ile yapılabilir. Bu uygulamada cildi destekleyen ligamanların altına ya da kemik dokunun üstüne uygulanan dolgular yüzde germe etkisi oluşturur. Yine mezolift diye adlandırılan kas kasılmasını arttırarak, ciltte kollajen üretimini stimüle ederek ve su tutulumunu arttırarak etki eden yapıtaşları içeren ürünlerin cilt altına enjeksiyonu da deride sıkılaşma etkisi yaratır.
Cihazlarla yapılan ameliyatsız yüz germe tekniklerinde ise hedef ciltaltı dokunun ısıtılarak kollajen yapılanması sağlanmasıdır.Etkileri daha geç başlar. Bu yöntemler arasında iğneli radyofrekans, fokuslu ultrason ve lazerler yer alır.
Bir diğer ameliyatsız yüz germe tekniği ise ip askı uygulamalarıdır. Bu yöntemde sarkmaların giderilmesi amacı ile üzeri çentikli ipler deri altına yerleştirilir ve ciltaltı dokusunun bu ipler üzerinde askılanması sağlanır.